Fysik

Boyle-Mariottes lov

10. juni 2015 af Aternum (Slettet) - Niveau: C-niveau

Boyles lov beskriver; Hvis T er konstant, er V og p omvendt proportionale:

* V = konstant (Temperatur fastholdt) (konstant=n*R*T)

Den omtalte omvendte proportionalitet kommer ikke til udtryk i ovenstående lov; er der nogen der kan udlede formlen for den omvendte proportionalitet? (Gerne forklare, hvordan vi når frem til 1/v) 

Tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. juni 2015 af peter lind

P*V = k <=> P = k/V

Man dividerer på begge sider af lighedstegnet med V


Skriv et svar til: Boyle-Mariottes lov

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.