Matematik

Eksponential funktioner vs. Eksponentiel udvikling

10. juni 2015 af Mørten - Niveau: C-niveau

Hej :)

Jeg har et spørgsål omkring eksponential funktioner og eksponentiel udvikling. 

Det jeg ved er: 

eksponential funktioner's formel: f(x)=a^x 

eksponentiel udvikling's formel: f(x)=b*a^x

Er der noget andet en "b" startbetingelsen der gør dem forskellige eller bruger man dem til to forskellige ting? er der nogen som ved lidt teori til dem? 

Alt vil hjælpe :-) tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. juni 2015 af Stats

f(x) = ax
f(x + 1) = ax + 1 = a·ax
f(x + 0.5) = ax + 0.5 = √a · ax
f(x + 0.3545) = a0.3545·ax

osv.

f(x + k) = ak·ax..             ak = b

ax er altså, den mest simple form af en eksponentiel udvikling, hvilket man kalder eksponential funktionen.

(Dvs. k = 0)

- - -

Mvh Dennis Svensson


Skriv et svar til: Eksponential funktioner vs. Eksponentiel udvikling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.