Fysik

Hastighed & Acceleration - retlinjet bevægelse.

11. juni 2015 af ShadH - Niveau: B-niveau

En opgave lyder således at jeg skal "redegør for begreber som hastighed og acceleration i forbindelse  med en retlinjet bevægelse".

Skal jeg se på denne opgave grafisk? Altså hive en (tid,strækning) graf op, og forklare at grafen stiger retlinjet fordi det er en konstant hastighed? Eller skal opgaven ses på en anden måde?


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. juni 2015 af mathon

Du skal bl.a. redegøre for den jævnt voksende bevægelse
med konstant acceleration a.

       stedvektor:                                   \overrightarrow{r(t)}=\begin{pmatrix} x(t)\\ y(t) \end{pmatrix}

       hastighedsvektor:                        \overrightarrow{v(t)}=\frac{\mathrm{d} \overrightarrow{r(t)}}{\mathrm{d} t}=\begin{pmatrix} \dot{x}(t)\\ \dot{y}(t) \end{pmatrix}

       accelerationsvektor:                     \overrightarrow{a(t)}=\frac{\mathrm{d} \overrightarrow{v(t)}}{\mathrm{d} t}=\begin{pmatrix} \ddot{x}(t)\\ \ddot{y}(t) \end{pmatrix}


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. juni 2015 af mathon

eller for den retlinjede
jævnt voksende bevægelse:

                           a=\frac{F_{res}}{m}

                           v(t)=a\cdot t+v_0                             (t,v)-kurven er retlinjet

                           s(t)=\frac{a}{2}\cdot t^2+v_0\cdot t+s_0            (t,s)-kurven er en rarabel


Svar #3
12. juni 2015 af ShadH

Okay, så både for konstant hastighed  (t,s)-graf og for  konstant acceleration  (t,v)-graf, såfremt man kan nævne den retlinjet udvikling der forekommer?


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. juni 2015 af mathon

Den retlinjede jævne bevægelse:

                           a=0

                           v(t)=v_0                           

                           s(t)=v_0\cdot t+s_0      (t,s)-kurven er retlinjet


Skriv et svar til: Hastighed & Acceleration - retlinjet bevægelse.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.