Matematik

Bestem massen af et rør

15. juni 2015 af Arccossintan (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg skal bestemme massen af et rør, der har en godstykkelse på 3 mm. Røret er 1 meter langt. Metallets densitet er 7850 kg/m3. Rørets ydre diameter er 8 cm. Hvordan udregner jeg denne opgave?

Mvh. Emil


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. juni 2015 af mathon


                m=V\cdot \varrho

                m=L\cdot \pi (D-t)\cdot t\cdot \varrho                 hvor t er godstykkelsen.

                m=(1\; m)\cdot \pi ((0{,}08 \; m)-(0{,}003\; m))\cdot (0{,}003\; m)\cdot\left(7850\; \frac{kg}{m^3}\right)


Svar #2
15. juni 2015 af Arccossintan (Slettet)

Så rørets masse er 5,7 kg? Hvad kaldes denne formel, og kan man ikke udregne opgaven vha. formlen for rumfanget af en cylinder?


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. juni 2015 af mathon

detaljer:
                 

            V_{cylr\o r}=L\cdot \pi \cdot \left ( R^2-r^2 \right )=L\cdot \pi \cdot (R+r)(R-r)=L\cdot \pi \cdot (R+R-t)\cdot t=

                                                 L\cdot \pi \cdot (D-t)\cdot t


Svar #4
15. juni 2015 af Arccossintan (Slettet)

Tak!


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. april 2017 af Coolboy00 (Slettet)

Hejsa! Har du opgaven?:)


Skriv et svar til: Bestem massen af et rør

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.