Matematik

tangents ligning

17. juni 2015 af Ellapigen (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej

nogen der kan forklare mig hvorfor a for tangentens forskrift (y=ax+b) er lig med differentialkvotienten? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. juni 2015 af peter lind

Det er den ikke.


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. juni 2015 af SuneChr

Tangenten til grafen for  f (x) i (x0 ; f (x0)) hedder
y - f (x0) = f '(x0)·(x - x0)
Omskriver man tangentligningen til
y = ax + b
ser man, at  a = f '(x0)
 


Skriv et svar til: tangents ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.