Fysik

PH - værdien syrer og baser

21. juni 2015 af mmmjjj (Slettet) - Niveau: 9. klasse

heeeej. Nogle der kan give mig en præcis forklaring af PH-værdien????

På forhånd tak 


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. juni 2015 af mathon

I matematik opereres med en funktion, som hedder titalslogaritmen.

pH er defineret
                                pH=-\log\left ( \left [ H_3O^+ \right ] \right )

eller noteret

                                pH=-\log\left ( \left [ H^+ \right ] \right )

med ord
                pH er minus titalslogaritmen til hydrogenionkoncentrationen.

pH-værdier:
                         i demineraliseret vand = neutral opløsning er pH = 7

                         i sur opløsning er pH < 7

                         i basisk opløsning er pH > 7

Indikatorpapir anvendes til måling af pH-værdien.

        

        


Skriv et svar til: PH - værdien syrer og baser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.