Matematik

differentiere i minus første

30. juni 2015 af camilla_jensen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg vil bare lige høre, om det er korrekt, at

\frac{\mathrm{d} y}{\mathrm{d} x} = \left ( \frac{\mathrm{d} x}{\mathrm{d} y} \right )^{-1}

Det er selvfølgelig oplagt for "almindelige" brøker, men gælder det også, når man differentierer?

Mvh

Camilla


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. juni 2015 af NejTilSvampe

c


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. juni 2015 af peter lind

under forudsætning af at y(x) er invertibel så ja.


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. juli 2015 af mathon

under forudsætningen i #1
da
              \frac{\mathrm{d} y}{\mathrm{d} x} både er en funktion og en kvotient mellem differentialer.


Skriv et svar til: differentiere i minus første

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.