Matematik

Lidt vejledning til en opgave.

05. august 2015 af mmrga (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Er der nogen som har et godt hint til hvordan man kan lave opgaven med arealet på en smart måde?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. august 2015 af Stats

Skærmbillede 2015-08-05 kl. 20.09.25.png

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. august 2015 af Stats

ΔABC er en halv firkant...

dvs.

A = (xA,yA)
B = (xB,yB)
C = (xC,yC)

Længden af AB og BC beregnes vha pythagoras
AB = √[(xB - xA)2 + (yB - yA)2]
BC = √[(xC - xB)2 + (yC - yB)2]

Areal af en firkanten AB · BC

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #3
05. august 2015 af mmrga (Slettet)

Synes bare ikke at jeg få pæne tal da det er uden hjælpemidler:

AC=KVADRATROD(3^2+4^2)=5

AB=KVADRATROD(2^2+1^2)=KVADRATROD(5)

BC=KVADRATROD(2^2+4^2)=KVADRATROD(20)


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. august 2015 af Stats

AB = √5

BC = √20

AB · BC = √5·√20 = √(5·20) = √100    <---- Arealet af firkanten

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #5
05. august 2015 af mmrga (Slettet)

Super, 1000 tak for hjælpen :-D den havde jeg ikke helt set.


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. august 2015 af Stats

Nu mangler du jo selvfølgelig bare at dele med 2 for at få arealet af trekanten, ΔABC.

Så lidt .. :-)

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. august 2015 af mette48 (Slettet)

tegn en vandret linie gennem A, aflæs liniens længde. brug dette liniestykke som grundlinie i en trekant med højde op tilB samt i en trekant med højde ned til C

½*2½*1 + ½*2½*3 =5


Brugbart svar (0)

Svar #8
06. august 2015 af LeonhardEuler

Betragt i koordinatsystemet et kvadratet, der fastlægges af punkterne

                        D = (-2,2), E = (2,2), C = (2,-2), F = (-2,-2).

Arealet af trekanten ΔABC kan beskrives ved

    A(ΔABC) = A(DECF) - A(ΔABD) - A(ΔBCE) - A(ΔACF)

                   = 42 - 2•1/2 - 2•4/2  -  3•4/  = 16 - 1 - 4 - 6 = 5


Skriv et svar til: Lidt vejledning til en opgave.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.