Fysik

Bestem på denne baggrund værdien af ligevægtskonstanten K ved den pågældende temperatur, når det antages, at gasserne kan betragtes som idealgasser.

10. august 2015 af wheden (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej

Håber nogle kan hjælpe med denne opgave


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. august 2015 af mathon

                                                        2\, H_2S\; _{\textit{(g)}}\; \; +\; \; CH_4\; _{\textit{(g)}}\; \; \rightleftharpoons \; \; 4\,H_2\; _{\textit{(g)}} \; \; +\; \; CS_2\; _{\textit{(g)}}
ligevægtsstofmængder i mol:         11,02-2x                  5,48-x                    4x                     x=0,711

                                                        9,598                      4,769                   2,844                  0,711

totalt antal ligevægtsmol  (9,598 + 4,769 + 2,844 + 0,711) mol = 17,922 mol

Ligevægtspartialtrykkene er molbrøken  af totaltrykket.

            p_{H_2S}=\left ( \frac{9{,}598}{17{,}922} \right )\cdot (1\; bar)

            p_{CH_4}=\left ( \frac{4{,}769}{17{,}922} \right )\cdot (1\; bar)

            p_{H_2}=\left ( \frac{2{,}844}{17{,}922} \right )\cdot (1\; bar)

            p_{CS_2}=\left ( \frac{0{,}711}{17{,}922} \right )\cdot (1\; bar)
                                          

ligevægtskonstanten
                                      K_p=\frac{{{p_{H_2}}^4\cdot p_{CS_2}}}{{p_{H_2S}}^{2}\cdot p_{CH_4}}


Skriv et svar til: Bestem på denne baggrund værdien af ligevægtskonstanten K ved den pågældende temperatur, når det antages, at gasserne kan betragtes som idealgasser.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.