Matematik

FUNKTIONER

16. august 2015 af anonymousx (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har virkelig fået kørt mig fast i denne opgave, jeg ved at jeg skal lave to lininger - men kan simplehn ikke se hvordan lige pt 

Lad h(x) = x2−5x + 6.

Angiv i hvert af nedenstående tilfælde to funktioner f og g, så

h(x) = f(x) + g(x)
h(x) = f(x)−g(x)
h(x) = f(x)· g(x)

Håber meget der er en venlig sjæl der måske kunne give et svar til en enkelt af dem. Så jeg lige kan se fidusen i det <3 


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. august 2015 af Toonwire

#0

Skal  h(x)=\mathbf{x2}-5x+6  forstås som h(x)=\mathbf{x^2}-5x+6~~?   ellers kan der reduceres.

Det ser ud som om du bare skal finde på to ligninger, ud af det blå, således at de opfylder kravene.

\left.\begin{matrix} f(x)=x^2+4x-2\\ g(x)=9x+8~~~~~~~ \end{matrix}\right\}~~ f(x)+g(x)=x^2-5x+6=h(x)


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. august 2015 af fosfor (Slettet)

I de to første tilfælde er det nemmest at vælge f(x) = x2 − 5x + 6 og g(x) = 0.

I det sidste f(x) = x2 − 5x + 6 og g(x) = 1.


Skriv et svar til: FUNKTIONER

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.