Matematik

brøker

16. august 2015 af Mikkeldkdk - Niveau: 9. klasse

Tjek vedhæftet billede


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. august 2015 af Stats

Skærmbillede 2015-08-16 kl. 19.29.00.png

(a / b) / c = a / (b·c)    <---- anvend dette

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #2
16. august 2015 af Mikkeldkdk

kan jeg få dig til at stille det op?


Brugbart svar (1)

Svar #3
16. august 2015 af SuneChr

Samme princip som i tråden
https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1618534
Minustegnet ser du, i første omgang, bort fra. Sæt så minustegnet til sidst.


Svar #4
16. august 2015 af Mikkeldkdk

tak for hjælpen


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. august 2015 af Stræbende

Når du skal dividere et helt tal med en brøk så skal du gange ned i nævneren. Et helt tal er et tal der både kan være positivt eller negativt. I dette tilfælde er det negativt -4

Så du siger:

-4 * 3 = -12

En brøk er det samme som at dividere

5 / (-12) = -0,416


Svar #6
16. august 2015 af Mikkeldkdk

jeg har fået det til at give -4/12 er det helt ved siden af?


Svar #7
16. august 2015 af Mikkeldkdk

sorry -4/15 dele


Brugbart svar (0)

Svar #8
16. august 2015 af Stræbende

Start med at sige (-4) * 3

-4 * 3 = -12

Så har du brøken:

5/-12


Brugbart svar (0)

Svar #9
16. august 2015 af mathon

      \frac{5}{3}:\left ( -4 \right )=\frac{-20}{-12}:(-4)=\frac{-20:(-4)}{-12}=\frac{5}{-12}=-\frac{5}{12}


Skriv et svar til: brøker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.