Matematik

Tegn linjen

18. august 2015 af pashtoon123 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, jeg sidder med en opgave, som jeg ikke ved, hvordan man overhovedet løser. Den lyder: 

''Tegn den linje der har ligningen 6x+3y-2=0''

Nogen der kan hjælpe? Jeg er helt lost :/


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. august 2015 af Stats

Isoler y, og derefter tegn grafen

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (1)

Svar #2
18. august 2015 af LeonhardEuler

Vælg to punkter (x,y), som opfylder  ligningen 6x + 3y - 2 = 0. Tegn disse punkter og forbind en ret linje igennem dem. Hermed har du tegnet den pågældende linje. 

Eventuelt kunne du isolere y, således 

             6x + 3y - 2 = 0  ⇔   y = - 2x +  2/3    

således at du kun behøver at vælge to vilkårlige x'er, hvis tilhørende y-værdi let kan beregnes. 


Brugbart svar (1)

Svar #3
18. august 2015 af Soeffi

CAS. I Geogebras inputfelt skriver du ligningen og trykker enter.

Hov jeg skrev forkert i anden omgang, da jeg skulle lave skærmmbilledet. Der skal stå 6y..., grafen passer.


Brugbart svar (1)

Svar #4
18. august 2015 af SuneChr

En anden måde at tegne linjen på er at benytte (6 ; 3) eller (2 ; 1) som normalvektor og finde et punkt, som tilfredsstiller ligningen.


Svar #5
18. august 2015 af pashtoon123 (Slettet)

6x+3y-2 = 0
3y = 6x-2

y = (6/3)x-(2/3)

Er dette rigtigt lavet? :/


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. august 2015 af LeonhardEuler

#5: Nej. Kig på #2.


Brugbart svar (0)

Svar #7
19. august 2015 af mathon

eller
                6x+3y=2       divideres igennem med 2

                3x+\frac{3}2{}y=1

                \frac{x}{\frac{1}{3}}+\frac{y}{\frac{2}{3}}=1      som er akseskæringsformen.
Akseskæring
i:           
                   \left ( \frac{1}{3},0 \right )  og  \left ( 0,\frac{2}{3} \right )


Skriv et svar til: Tegn linjen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.