Matematik

Hjælp til opgave!

21. august 2015 af hrmogensen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej derude

Jeg har vedhæftet en opgave, som jeg overhovedet ingen anelse har om, hvad jeg skal. Er der måske en, der kan hjælpe?

Mvh,
Mogensen

Vedhæftet fil: opgave.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. august 2015 af Toonwire


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. august 2015 af Toonwire

a)

Benyt at:
\\Areal(M_a)=\int_0^a{f(x)} ~dx~~~~~~~~~\text{udregn s\aa } ~M_9\\ \Rightarrow Areal(M_9)=\int_0^9{1+\sqrt{x}} ~dx

b)

Benyt at:

\\V(a)=\pi\cdot\int_0^a{f(x)^2} ~dx ~~=~~\pi\cdot\int_0^a{(1+\sqrt{x})^2} ~dx
Løs nu ligningen V(a)=42 ,   dvs:

\pi\cdot\int_0^a{(1+\sqrt{x})^2} ~dx = 42


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. august 2015 af mathon

a)

                   A(M_9)=\int_{0}^{9}\left ( 1+\sqrt{x} \right )\, \textup{d}x=\left [ x+\frac{2}{3}x\sqrt{x} \right ]_{0}^{9}


Svar #4
23. august 2015 af hrmogensen (Slettet)

Tusinde tak, #2 og #3

Det hjalp en del på forståelsen af opgaven


Skriv et svar til: Hjælp til opgave!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.