Matematik

matematik

24. august 2015 af hrmogensen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej derude. Jeg ved, at jeg er lidt sent ude, men jeg håber, at der er en, som kan hjælpe.

Jeg sidder med en opgave, hvor jeg har regnet delspørgsmål a) og b). Er der en, der kan hjælpe med c)?

Har vedhæftet opgaven.

a) = 8,53005

b) = f'(10) fortæller, at efter 10 uger, så vokser populationen med 112 individer for hver uge.

Vedhæftet fil: opgave.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. august 2015 af Kasperx (Slettet)

Forestil dig at antallet af uger bliver ved med at stige i det uendelige, så vil 0.85^t gå mod 0 fordi at et tal under 1 opløftet i et positivt tal altid vil blive mindre, til sidst vil leddet 0.85^t ikke betyde noget, så vil der altså stå 5000/1+0 = 5000.

Den øvre grænse er altså 5000 individer. (Som funktionen kun vil komme tættere på, men aldrig nå)

a og b ser korrekt ud.


Skriv et svar til: matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.