Matematik

Tangentens ligning?

26. august 2015 af Brainyy (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg er i gang med at lave finde nogle tangent ligninger men er lige stødt på nogle opgaver jeg ikke kunne gennemskue.. Nogle som kan hjælpe?`:)

Bestem ligningen for tangenten:

F(x) = Sin(x)   P(Ω,f(Ω))

F(x) = 2√x       P(4,f(4))

Tak på forhånd :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. august 2015 af peter lind

Ligningen for tangenten i punktet (x0, f(x0)) er y=f'(x0)(x-x0)+f(x0)


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. august 2015 af Soeffi

#0 F(x) = Sin(x)   P(Ω,f(Ω))

Ω...mener du π?


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. august 2015 af mathon

Tangentligning for
                                   f(x)=2\sqrt{x}\; \; \; \; x\geq 0 i punktet (4,4)

               

                                   f{\, }'(x)=2\cdot \frac{1}{2\sqrt{x}}=\frac{1}{\sqrt{x}}\; \; \; \; x>0

                                   f{\, }'(x_o)=f{\, }'(4)=\frac{1}{\sqrt{4}}=\frac{1}{2}

Tangentligning på punkt-hældningsform:

                                   y-y_o=f{\, }'(x_o)(x-x_o)

                                  y-4=\frac{1}{2}(x-4)

                                 


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. august 2015 af mathon


                                               


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. august 2015 af mathon

Tangentligning for
                                   f(x)=\sin(x)\; \; \; \; x\in [0;2\pi [ i punktet (\pi ,0)

               

                                   f{\, }'(x)=\cos(x)

                                   f{\, }'(x_o)=\cos(\pi )=-1

Tangentligning på punkt-hældningsform:

                                   y-y_o=f{\, }'(x_o)(x-x_o)

                                   y-0=-1(x-\pi )


Skriv et svar til: Tangentens ligning?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.