Matematik

Hjælp til tid i forhold til cm

28. august 2015 af booksoflearning (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej

Jeg har længe siddet og tænkt over denne opgave, men kan ikke helt komme på en løsning. Sådan her lyder opgaven:

Et stearinlys på 20 cm har en brændetid på 6 timer og 30 minutter. Brændetid er tiden, fra man tænder stearinlyset, til det slukkes ved stagen. Der er 16 cm tilbage af stearinlyset. 

Hvor mange timer og minutter kan stearinlyset brænde endu?

Jeg har meget brug for en forklaring hvis det er muligt, da jeg har utrolig svært ved sådan her noget matematik.

Tak på forhånd :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. august 2015 af peter lind

20 cm brænder i 6 timer og 30 minutter = 390 minutter

1 cm brænder i tiden ..

16 cm brænder i tiden ...


Brugbart svar (1)

Svar #2
28. august 2015 af OliverHviid

16 / 20 = 0,8

6 timer og 30 minutter = 390 minutter

0,8 * 390 minutter = 312 minutter tilbage


Brugbart svar (1)

Svar #3
28. august 2015 af mette48 (Slettet)

20 cm brændes på (6*60+30)minut = 390 min

2 cm brændes på 390/20*2 min =39 min

16 cm =8*2 cm brændes på 8*39 min

håber det er forklaring nok


Brugbart svar (1)

Svar #4
29. august 2015 af mathon

         Stearinlyslængde og brændetid er ligefrem proportionale.

                            \frac{t}{6{,}5\; time}=\frac{16\; cm}{20\; cm}=\frac{8}{10}=0{,}8

            t=0{,}8\cdot (6{,}5\; time)=5{,}2\; time=5\; timer+0{,}2\cdot \left (60\; min \right )=5\; timer\; 12\; min


Skriv et svar til: Hjælp til tid i forhold til cm

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.