Matematik

Hjælp til opgave om vektorfunktioner

30. august 2015 af dryin (Slettet) - Niveau: A-niveau

har brug for hjælp til 2 opgaver

den første opgave lyder på: 

en kurve er givet ved udtrykket: 2 * x^2 - 4 * x + 3 - 2 * y = 0 

1) omskriv udtrykket til en vektorfunktion

Den anden opgave lyder på:

dn cirkel er givet ved ligningen: x^2 + y^2 = 49 

1) omskrivv liningen til en vektorfunktion

nogen der kan hjælpe? specielt til den første opgave


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. august 2015 af mathon

Første opgave:

                                  \overrightarrow{r(t)}=\begin{pmatrix} t\\t^2-2t+\tfrac{3}{2} \end{pmatrix}

Anden opgave:
                                  \overrightarrow{r(t)}=\begin{pmatrix} 7\cos{t} \\7\sin{t} \end{pmatrix}


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. august 2015 af peter lind

1) Brug x som parameter og Isoler y

2)   Punktmængden er en cirkel med centrum i (0, 0) og radius 7. Tænk på en jævn cirkelbevægelse når du skal lave en vektorfunktion


Skriv et svar til: Hjælp til opgave om vektorfunktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.