Matematik

Ligning i problemregning

06. september 2015 af Annadahl (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Kæmper lidt med denne ligning... Nogen der kan forklare hvordan den løses?

3/4 *  π * x3 = 60000


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. september 2015 af Heptan

Dividér med (3/4 * π), så der kommer til at stå

x3 = 60000/(3/4 * π)

Hvis man dividerer med en brøk er det det samme som at gange med den omvendte brøk:

x3 = 4/3 * 60000/π

⇔ x3 = 80000/π

Nu kan man tage kubikroden på begge sider:

x = ³√(80000/π) = ...


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. september 2015 af SuneChr

# 0
Er du sikker på, der ikke skulle have stået
4/3·π·x3 = 60000 ?
Drejer det sig om at finde radius i en kugle, hvis rumfang er 60000 ?


Skriv et svar til: Ligning i problemregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.