Matematik

Sæt mest muligt udenfor parentes

06. september 2015 af cill3mus (Slettet) - Niveau: B-niveau
a^2b-ab^2

xb^2-ab^2

x^2+xb^2

Fatter det slet ikke så en god forklaring ville være dejligt :D

Brugbart svar (1)

Svar #1
06. september 2015 af Heptan

Da a indgår i begge led kan a sættes uden for en parentes:

a2b - ab2 = aab - abb = a(ab - b2)

b indgår også i begge led, så den sætter vi også udenfor:

ab(a - b)

Nu stopper vi med at sætte noget udenfor en parentes, fordi der ikke umiddelbart er noget som er med i begge led.


Svar #2
07. september 2015 af cill3mus (Slettet)

Så resultatet er ab(a-b)?

Er stadig ikke helt med?


Svar #3
07. september 2015 af cill3mus (Slettet)

Så nr. to bliver:

xb2-ab2= xbb - abb = b(xb - ab)

xb(x-b)
ab(a -b)


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. september 2015 af Heptan

Nej, prøv at sætte b2 udenfor parentesen istedet for.


Skriv et svar til: Sæt mest muligt udenfor parentes

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.