Matematik

meter

08. september 2015 af Sofusfelix (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej

Har en ovn på 75 m, og vogne på 2,5 m.

Hvor mange vogne kan der være i ovnen?

75: 2,5 = 30 vogne

Er det korrekt?


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. september 2015 af mathon

Med enheder:
       antal vogne
                               N=\frac{75\; m}{2{,}5\; \frac{m}{stk}}=\frac{75}{2{,}5}\; stk=30\; stk
                                                  


Svar #2
08. september 2015 af Sofusfelix (Slettet)

Tak for svar.

Hvilken formel bruger jeg, når jeg skal regne ud hvor mange meter vognen bevæger sig i timen?

Er det 75: 72,5= 1,0335 m/t


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. september 2015 af 123434 (Slettet)

Den bevæger sig 75 meter på en time

75m/1t=75m/t


Brugbart svar (1)

Svar #4
08. september 2015 af Eksperimentalfysikeren

Der mangler en oplysning for at man kan svare på spørgsmålet!

Det kan være, hvor lang tid vognen er om at køre gennem ovnen. Det kan også være antallet af vogne, der kommer ud af ovnen på en time. Der er mange muligheder.


Svar #5
08. september 2015 af Sofusfelix (Slettet)

Ok.. Kan se, at det tager 72,5 timer at komme igennem ovnen på 75 m.


Brugbart svar (1)

Svar #6
08. september 2015 af Eksperimentalfysikeren

Din opstilling i #2 er korrekt, men jeg får talværdien til 1,0345.


Svar #7
08. september 2015 af Sofusfelix (Slettet)

omregnet til km/t= 0,0010345 km/t  ?


Brugbart svar (1)

Svar #8
08. september 2015 af Eksperimentalfysikeren

Ja.

Der er dog et lille problem: Hvad vil det sige, at vognen kommer gennem ovnen? Der sker sandsynligvis det, at når der er plads til vognen, åbnes indgangsporten og vognen sættes ind, hvorefter porten lukkes igen. Når vognen når den anden ende og "banker på døren" lukkes den ud på samme måde. Disse to processer tager formodentlig kun få minutter. Ser vi på vognens forende, vil den være 2,5m inde i ovnen, når uret startes, hvilket går fra de 75m, så hastigheden bliver lidt mindre.


Brugbart svar (1)

Svar #9
08. september 2015 af mathon

Nøjagtigt
                   vognen bevæger sig 1\tfrac{1}{29}\; \frac{m}{h}


Svar #10
08. september 2015 af Sofusfelix (Slettet)

Tak for hjælpsomme svar. Tak for feedback til Eksperimentalfysikeren. 


Skriv et svar til: meter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.