Matematik

Opgaver med potenser

08. september 2015 af Simbaceci (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg er næsten lige begyndt i 1.g og er allerede godt i gang med matematikken, men jeg er gået lidt i stå. Opgaven lyder:

Skriv på formen a^n eller a^n * b^m

a) a^1/2 * a^1/3 * a^1/6 

Jeg kan ikke helt finde ud af hvad jeg skal gøre med a'erne - skal jeg bare gøre, som jeg ville have gjort, hvia det var et tal? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. september 2015 af mathon

               a^{\frac{1}{2}+\frac{1}{3}+\frac{1}{6}}=a^{\frac{3+2+1}{6}}=a^1=a


Svar #2
08. september 2015 af Simbaceci (Slettet)

Tak for hjælpen mathon - opgaven er dog med multiplikation, så er regnestykket vel anderledes? :-)

Jeg har vedhæftet en fil med et bud på svaret, men jeg ved ikke om det er rigtigt :-O


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. september 2015 af mathon

Du har åbenbart ikke fået lært potenssætningerne!


Svar #4
08. september 2015 af Simbaceci (Slettet)

Nej det har jeg åbenbart ikke - det hjælper også rigtig rigtig meget at fortælle mig det?


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. september 2015 af mathon


               a^{\frac{1}{2}}\cdot a^{\frac{1}{3}}\cdot a^{\frac{1}{6}}=a^{\frac{1}{2}+\frac{1}{3}+\frac{1}{6}}=a^{\frac{3+2+1}{6}}=a^1=a


Svar #6
08. september 2015 af Simbaceci (Slettet)

Hvordan kan det være, at man må skrive 6 i nævneren, når de allesammen har forskellige nævnere? Jeg har altid lært at man først skal finde en fællesnævner??


Svar #7
08. september 2015 af Simbaceci (Slettet)

Årh, nu forstår jeg det! Tusind tak for din hjælp og tålmodighed mathon! :-)


Skriv et svar til: Opgaver med potenser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.