Matematik

Ligninger

08. september 2015 af dittemy1 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej venner! 

Jeg sidder med en matematikaflevering hvor der er to ligninger der driller lidt;-)

den ene er: 5+1/x=a 

Den anden er: 2/x+1=3/x 

Er der nogen som kan hjælpe mig med hvordan man regner disse to ud, vil jeg blive meget glad:-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. september 2015 af mathon

Din notation er ikke éntydig. Sæt parenteser, så opgaven bliver éntydig.                


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. september 2015 af mathon

           5+\frac{1}{x}=a

            \frac{5+1}{x}=a


Svar #3
08. september 2015 af dittemy1 (Slettet)

Kunne ikke finde ud af at gøre det der, men den første er rigtig.

den anden er sådan her: 5+ (1/x)=a


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. september 2015 af mathon

          \frac{1}{x}=a-5\; \; \; \; \; x\neq0

          x=\frac{1}{a-5}\; \; \; \; a\neq 5


Skriv et svar til: Ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.