Matematik

vektorer plan

09. september 2015 af Ellapigen (Slettet) - Niveau: A-niveau

nogen der kan hjælpe mig med den vedhæftede fil?

Vedhæftet fil: opgave 8.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. september 2015 af mathon

        \overrightarrow{QP}=\begin{pmatrix} k\\8 \end{pmatrix}-\begin{pmatrix} -5\\4 \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} k+5\\4 \end{pmatrix}

        \left |\overrightarrow{QP} \right |=\sqrt{(k+5)^2+4^2}

        \overrightarrow{QR}=\begin{pmatrix} 11\\16 \end{pmatrix}-\begin{pmatrix} -5\\4 \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} 16\\12 \end{pmatrix}

        \left |\overrightarrow{QR} \right |=\sqrt{16^2+12^2}=20

        \frac{1}{4}\left |\overrightarrow{QR} \right |=5

         \left |\overrightarrow{QP} \right |=\frac{1}{4}\left |\overrightarrow{QR} \right |

         \sqrt{(k+5)^2+4^2}=5


Svar #2
09. september 2015 af Ellapigen (Slettet)

Bliver dog forvirret ved yderligere isolering.. Skal man så opløfte i anden for at ophæve kvadratroden?

Svar #3
09. september 2015 af Ellapigen (Slettet)

Er K bare 16?

Svar #4
09. september 2015 af Ellapigen (Slettet)

eller kan se vha. cas det skal give -8 eller -2 men kan ikke selv se hvordan jeg skal isolere..


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. september 2015 af mathon

                \sqrt{(k+5)^2+4^2}=5

                 (k+5)^2+4^2=25

                 (k+5)^2=3^2

                 k+5=\mp 3

                 k=-5 \mp 3

                 k=\left \{ \begin{matrix} -8\\-2 \end{matrix}


Skriv et svar til: vektorer plan

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.