Matematik

Identificer imaginærdelen af komplekst tal

13. september 2015 af willcesc (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej, 

jeg har et komplekst tal w=1-i.

Jeg skal så finde absolutværdien af e^w.

Så jeg starter med at finde ligningen for e^w:

Jeg benytter mig af reglen: e^(a+b)=e^a*e^b og får:

e^w=e*e^-i.

Jeg kan nu ikke gennemskue hvad imaginærdelen af ovenstående er, hvilket er vigtigt at vide for at kunne regne min absolutværdi af e^w.

Nogen der kan hjælpe? 

Tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. september 2015 af StoreNord

Kan du da ikke indtaste et komplext tal {1,1} i din lommeregner og så opløfte e i den potens og så tage ABS.

Det kan jeg godt, og jeg får 2,56532375949 ....

HP 28S


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. september 2015 af mathon

Kan du ikke indtaste et komplext tal 1-i  i din lommeregner og så opløfte e i den potens.

            e1-i = 1,46869 - 2,28736·i

            absolutværdi af e1-i = 2,71828


Svar #3
13. september 2015 af willcesc (Slettet)

Jeg kan godt gøre det på lommeregneren, men ville gerne finde ud af hvordan finder ud af hvad selve imaginærdelen er. Hvis z=a+ib så er b jo imaginærdelen. 


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. september 2015 af StoreNord

Prøv at omformulere det til en brøk:    e divideret med e-j.

og så forlænge brøken med den komplex konjugerede til nævneren.

Så vidt jeg kan regne er der ingen imaginær-del.  :)


Svar #5
13. september 2015 af willcesc (Slettet)

Ahh ja det kan jeg godt se. Fedt tak for det :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. september 2015 af mathon

  e1-i = e · ei(-1) = e · (cos(-1) + i·sin(-1)) = e·(cos(1) - i·sin(1)) = 1,46869 - i·2,28736

              modulus(e1-i)  =  √(1,468692 + (-2,28736)2) = 2,71828 = e


Brugbart svar (0)

Svar #7
14. september 2015 af Eksperimentalfysikeren

Generelt gælder der, at eir, hvor r er et rellet tal, har modulus 1


Skriv et svar til: Identificer imaginærdelen af komplekst tal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.