Matematik

Indre kræfter

14. september 2015 af jihudsif (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Er der nogen der kan hjælpe mig med denne opgave? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. september 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Du kan beregne momentet som kraften fra kablet ganget med afstanden fra O vinkelret ind på kablet.

Jeg får denne afstand til 10' * cos(50o).


Svar #2
14. september 2015 af jihudsif (Slettet)

Kan du uddybe det lidt mere. Hvordan skal jeg beregne momentet?


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. september 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Se min tegning.

Der virker en kraft F langs kablet. Den vinkelrette afstand til kablet har jeg kaldt L. Momentet er så MO = F*L.

For at beregne L siger jeg

L = AO * cos(v)

AO = 10' (regn selv om til m)

v finder jeg som

v = 180o - 60o - 70o = 50o

F er givet som 780 lbs. Regn dette om til kg og gang med tyngdeaccelerationen g, så har du F i enheden N.

Indsæt så i formlen.

MO = F*AO*cos(v)

Vedhæftet fil:tegning.png

Skriv et svar til: Indre kræfter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.