Matematik

Find rødderne

14. september 2015 af carlpeder (Slettet) - Niveau: B-niveau

Bestem rødderne i følgende polynomie af anden grad, og skriv polynomiet som et produkt af førstegradsfaktorer.

a) P(x) = x2 - 11x + 30

Altså ved, at jeg skal regne diskriminanten ud først, før jeg kan bestemme rødderne. 

Altså P(x) = x2 - 11x + 30 ------> Hvor a = x2 b= 11x og c = 30

og når jeg så skal indsætte dem i formlen for diskriminanten d = b2-4ac, hedder det så d= (-112) - 4 *x2 * 30 eller hvad? Eller er x2 bare 1 :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. september 2015 af StoreNord

d=B2 - 4AC

d = (-11)2 - 4*1*30


Svar #2
14. september 2015 af carlpeder (Slettet)

okay tak for hjælpen :-)


Skriv et svar til: Find rødderne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.