Matematik

Afkølingen af en bestemt kop te kan beskrives ved denne formel H(t)= 18+69*e^(-0.0491)

15. september 2015 af pinkybot (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej Gutter

Jeg har fået en opgave der siger 

Afkølingen af en bestemt kop te kan beskrives ved denne formel H(t)= 18+69*e^(-0.0491)

Jeg skal så bestemme tidens temperatur efter 20 minutter, og bestemme, hvor mange minutter, der går, før teens temeperatur er 60 grader.
Og derefter bestemme den hastighed, hvormed teens temperatur aftager efter 2 minutter.

Jeg tror godt jeg ved hvordan opgaven skal løses, men da jeg bruger Maple så kan jeg ikke få den til at definere udtrykket. 

ved i hvordan man kan få maple til at definere udtrykket?

Tak på forhånd


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. september 2015 af SuneChr

Hvordan Maple definerer udtrykket, kan jeg ikke vide, men jeg kan vide, hvordan jég definerer udtrykket.
Temperatur efter 20 min                       H (20)
Temperatur 60º                                    H (t) = 60
Afkølingshastighed efter 2 min             H '(2)
_____________
Du mangler et t i forskriften.
Må gutinder ikke være med?


Svar #2
15. september 2015 af pinkybot (Slettet)

Upps glemte t'et

 H(t) = 18 + 69 * e^-0.0491*t

Jeg havde også nogle lunde kommet frem til det udtryk, men sagen er bare det at jeg skal bruge Maple til opgaven

Og gutinder er velkommen 


Skriv et svar til: Afkølingen af en bestemt kop te kan beskrives ved denne formel H(t)= 18+69*e^(-0.0491)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.