Matematik

trekantens areal

16. september 2015 af makki1994 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej folkens,

sidder med en opgave som jeg slet ikke kan komme igang med,

den lyder således;

det oplyses at AB=79 m, samt at vinklen A = 39 og vinklenB=21

a.) bestem længden af de skrå kanter AC og BC

b.) betsme højden af bærerammen

- det oplyses at AD = 37 m

c.) bestem vinklen D i trekant ACD


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. september 2015 af mathon

a)

    Benyt sinusrelationerne:
                                               \frac{a}{\sin(A)}=\frac{b}{\sin(B)}=\frac{c}{\sin(A+B)}


Svar #2
16. september 2015 af makki1994 (Slettet)

hvad så med de andre? skal jeg bruge denne formel til alle sammen?


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. september 2015 af mathon

b)
      
Brug reglen om sinus til en vinkel i en retvinklet trekant.


Svar #4
16. september 2015 af makki1994 (Slettet)

okay mange tak :-)


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. september 2015 af mathon

c)
     
Brug en cosinusrelation til beregning af \left | CD \right |.

      Brug en sinusrelation til beregning af \angle D.


     


Svar #6
16. september 2015 af makki1994 (Slettet)

jeg skal ikke beregne cd men BC? kan jeg bruge cosinusrelationen til det


Brugbart svar (1)

Svar #7
16. september 2015 af mathon

Men først \left | CD \right | for derefter at kunne beregne \angle D i trekant ACD.


Svar #8
16. september 2015 af makki1994 (Slettet)

når okay nu gir det mening, endnu engang tak :-)


Skriv et svar til: trekantens areal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.