Matematik

FYSIK: Hastighedskomposanter

17. september 2015 af Ukkddt (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej,

Jeg er gået i stå i følgende opgave:

En stuntman kører en bil med masse M = 2 ton op ad en rampe med en hældning på α = 45 i forhold til vandret. Hældningen går et sted brat over til at være vandret, og bilen fortsætter fra dette punkt sin bevægelse ud i luften. Det øjeblik hvor bilen forlader rampen, svarer til tiden t = 0. Bilens fart er da V0 = 80 km i timen. I opgaven betragter vi bilen som en punktmasse, og ser derfor bort fra luftmodstanden. Vi anvender desuden et koordinatsystem hvor x og y betegner den vandrette henholdsvis lodrette komposant af bilens bevægelse.

a. Beregn bilens hastighedskomposanter, Vx0 og Vy0, til t = 0.

Skal jeg ikke bruge følgende formler:

Vx0 = V0 · cos(α)

Vy0 = V0 · sin(α),

hvor følgende indsættes:

Vx0 = 80 · cos(45) = 56,57 m/s

Vy0 = 80 · sin(45) = 56,57 m/s

Nogle, der evt. kan hjælpe?

Tak på forhånd! :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. september 2015 af peter lind

metoden er korrekt


Skriv et svar til: FYSIK: Hastighedskomposanter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.