Matematik

Opgave

17. september 2015 af Mathnerdsx (Slettet) - Niveau: A-niveau

Dens model på være sinus til θ multipliceret med L og skinnebenets længde må være sinus til 2π-θ, også er det produktet af dem, er dette en korrekt model?

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Svar #1
17. september 2015 af Mathnerdsx (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. september 2015 af peter lind

Find låret og skinnebenets længde projekteret ind på den vandrette akse. Forskellen mellem disse tal er x kordinaten

Find låret og skinnebenets projektion ind på den lodrette akse. Summen af dem giver y koordinaten med modsat fortegn


Svar #3
20. september 2015 af Mathnerdsx (Slettet)

Okay, jeg har aldrig brugt projektionen før, findes der nogle formler?


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. september 2015 af StoreNord

Projektion af vektorer:

https://www.studieportalen.dk/kompendier/matematik/formelsamling/vektorregning/projektion-vektor


Svar #5
20. september 2015 af Mathnerdsx (Slettet)

#4

Projektion af vektorer:

https://www.studieportalen.dk/kompendier/matematik/formelsamling/vektorregning/projektion-vektor

Tak! 


Svar #6
20. september 2015 af Mathnerdsx (Slettet)

Hmmm, jeg flytter lårbenet op til x-aksen, det må så gælde at x=cos(0)*45

Og det må gælde for y-aksen -> y=sin(phi)*40 right?


Brugbart svar (0)

Svar #7
20. september 2015 af StoreNord

Ja

Ja


Svar #8
20. september 2015 af Mathnerdsx (Slettet)

Hvordan laver jeg phi om til noget med theta?


Brugbart svar (0)

Svar #9
20. september 2015 af peter lind

#6  Hvor får du den vinkel på 0 fra ?

Det bliver x = L*cos(θ) tilsvarende  kan du finde projektionen på y aksen

#7 Du kan da ikke lave φ om til θ

Hvis du vil have vinklen mellem skinnebenet og x aksen så fårlæng skinnebenets linje op til skæring med x-aksen. Du får nu en trekant hvor den ene vinkel er θ, den anden vinkel er φ og den sidste vinkel er den søgte vinkel


Svar #10
20. september 2015 af Mathnerdsx (Slettet)

#9

#6  Hvor får du den vinkel på 0 fra ?

Det bliver x = L*cos(θ) tilsvarende  kan du finde projektionen på y aksen

#7 Du kan da ikke lave φ om til θ

Hvis du vil have vinklen mellem skinnebenet og x aksen så fårlæng skinnebenets linje op til skæring med x-aksen. Du får nu en trekant hvor den ene vinkel er θ, den anden vinkel er φ og den sidste vinkel er den søgte vinkel

6# Theta

#7 Forstår ikke "Du får nu en trekant hvor den ene vinkel er θ, den anden vinkel er φ og den sidste vinkel er den søgte vinkel" 


Brugbart svar (0)

Svar #11
20. september 2015 af peter lind

Det ser du bedst ved at lave en tegning. eller evt bare på den pågældende tegning forlænger den nederste blå linje(skinnebebslinjen) op til x aksen


Svar #12
21. september 2015 af Mathnerdsx (Slettet)

Fik løst opgaven ved hjælp af vektorer. Tak for hjælpen,


Skriv et svar til: Opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.