Matematik

Brøk

20. september 2015 af Emil925m (Slettet) - Niveau: 7. klasse
Hjælp bedes. Hvordan regner man dette ud? 12- 7 ottendedele? På forhånd mange tak.

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. september 2015 af ElMalek (Slettet)

Start med at finde fællesnævner (bemærk at / indikerer brøkstreg).

12 * 8/8 - 8/1 -> 96/8 - 7/8 -> 96-7/8 -> 89/8 -> 11+1/8


Svar #2
20. september 2015 af Emil925m (Slettet)

Mange tak skal du have for hjælpen.

Brugbart svar (0)

Svar #3
20. september 2015 af SuneChr

Alternativt har man
12 - 7/8  =  (11 + 8/8) - 7/8  =  11 + (8/8 - 7/8)  =  ...


Svar #4
20. september 2015 af Emil925m (Slettet)

Mange tak for hjælpen. Du har været til stor hjælp.

Skriv et svar til: Brøk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.