Fysik

Hvad vejer drengens far?

20. september 2015 af Batman9mom (Slettet) - Niveau: C-niveau

Drengens far står i tårnet på Himmelbjerget. Tårnet er 25 m højt, og drengens far har en potentiel energi på 160 kJ.

Hvad vejer drengens far?


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. september 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Epot = m*g*h  <=>

m = Epot/(g*h)


Svar #2
20. september 2015 af Batman9mom (Slettet)

m = Epot/(g*h)

m=Epot/(9,82m/s2*25)

så den skal være sådan?

Hvordan udregner jeg det på en lommeregner?


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. september 2015 af mathon

                                          1,60·105 Nm                 1,60·105
                          m =  ----------------------------    =   ------------- kg
                                   (9,82 N/kg) · (25 m)           9,82 · 25          så forhåbentlig kom han op med elevator.


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. september 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

m = 160*103 J / (9,82 m/s2 * 25 m) = 652 kg

Enten er drengens far meget tyk eller også er der noget andet galt.


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. september 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Jeg tror man skal regne Himmelbjergets højde med. Den googler jeg mig til at være 147 m.

m = 160*103 J/ (9,82 m/s2 * (147 m + 25 m)) = 95 kg


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. september 2015 af mathon

Heldigvis for knæene!


Svar #7
20. september 2015 af Batman9mom (Slettet)

Så efter man har medregnet begge højder så vejer drengens far 95 kilo?


Brugbart svar (0)

Svar #8
20. september 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Hvis de 160 kJ er hans potentielle energi i forhold til havoverfladen, så vejer han 95 kg.


Svar #9
20. september 2015 af Batman9mom (Slettet)

Kan i også hjælpe med denne?

En bil kører på motorvejen med en hastighed på  km/t. Bilen vejer 1,6 ton.a) Hvad er bilens kinetiske energi?

Bilens kinetiske energi er dermed 12500 J

Ud fra:

Ekin = 1/2 m · v2

?


Brugbart svar (0)

Svar #10
20. september 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Hvor hurtigt kører bilen?

Inden du sætter ind i formlen skal du regne 1,6 ton om til kg og hastigheden om til m/s.


Svar #11
20. september 2015 af Batman9mom (Slettet)

125 km/t
1,6 ton = 16.000 kilo
125 km/t = 34.72 m/s


Brugbart svar (0)

Svar #12
20. september 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

1,6 ton = 1.600 kg

Ekin = ½ * 1600 kg *(34,72 m/s)2 = 9,6*105 J


Skriv et svar til: Hvad vejer drengens far?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.