Matematik

Massefylde af bordplade formel

21. september 2015 af MatildeLA (Slettet) - Niveau: 7. klasse

Jeg har disse informationer

rumfanget er 30000cm^3

og Massefylden er 0,7 g/cm^3

ved at formlen er 

Vægt = Massefylde * Rumfang

Men hvad hedder tallene? Betyder det g, i 0,7 g/cm^3 noget for udregningen? - og hvad er endelsen? Altså som cm^2 efter areal osv?

meget gerne svar hurtigst muligt, da min opgave skal afleveres imorgen ;)


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. september 2015 af SuneChr

1 cm3 bordplade vejer 0,7 g
30000  cm3 bordplade vejer 30000·0,7 g  =  ... g
Ved at dividere med 1000 fås resultatet i kg


Svar #2
21. september 2015 af MatildeLA (Slettet)

Mange tak for det brugbare og hurtige svar. Opgaven er løst nu ;)


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. september 2015 af Eksperimentalfysikeren

g er masseenheden gram.

Din ligning:

Vægt = Massefylde * Rumfang

er ikke rigtig. Det er

Masse = Massefylde * Rumfang.

Vægten af et legeme med masse m er tyngdekraften FT = m*g, hvor g i dette tilfælde er tyngdeaccelerationen. Det kan godt forvirre, at g optræder i to forskellige betydninger, men vi har kun et begrænset antal bogstaver til rådighed. Man kender de to betydninger fra hinanden ved, hvor de forekommer.


Svar #4
21. september 2015 af MatildeLA (Slettet)

Kan jeg se - har en lidt forvirrende formelsamling, tak for hjælpen, og opsumeringen ;)


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. september 2015 af SuneChr

# 3
Ja, vægt og masse benyttes i flæng. Andreas Mogensen bevarede sin masse men mistede sin vægt, da han var ombord oppe i Rumstationen.


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. september 2015 af SuneChr

# 3 og 5
Nu tænker jeg, at du vil indvende dét med massen i hurtig bevægelse:

m_{v}=\frac{m_{0}}{\sqrt{1-\frac{v^{2}}{c^{2}}}}
Den skal sikkert bare ha' lov til at stå uforandret.


Skriv et svar til: Massefylde af bordplade formel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.