Fysik

Masse og Kraft

21. september 2015 af prettygirl99 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hej med jer

Nogle som af jer, som vil hjælpe mig med nogle opgave om Masse og Kraft 

1. En granat, der vejer 17,3 kg, bliver accelereret ud af kanonen med 5,68 x [10^5] m/s i anden. Hvor stor en kraft påvirkes den af? 

2. Et lod på 1,000 kg hænger i en metaltråd. Hvor stor kraft påvirker loddet metaltråden med? 

3. En rummand affyrer en raketpistol i 5,00 s. Rummandens masse er 125 kg. Pistolen påvirker rummanden med 10,5 N. Hvor stor en hastighed opår rummanden? 

Tak for hjælpen!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. september 2015 af peter lind

1. Kraft = masse*accelleration

2. F = m*g

3 a = F/m   v = a*t


Svar #2
22. september 2015 af prettygirl99 (Slettet)

i 3'eren hvordan vil du sætte tallene ind??? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. september 2015 af Matkaj

t=5s

m=125kg

F=10,5N

Ubekendte a og v


Skriv et svar til: Masse og Kraft

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.