Matematik

Hjælp til matematik

22. september 2015 af Camillaalilji - Niveau: B-niveau

Hjælp jeg forstår det virkelige ikke :(


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. september 2015 af StoreNord

I opgave 2 skal du differentiere funktionen, så du kan finde ud af hvor f' er 0.

På hver side af et eventuelt nulpunkt kan f' være enten positiv eller negativ.

Hvis f' er positiv er funktionen voksende. Hvis f' er negativ er f aftagende.

Monotoni forhold fortæller hvor f er voksende og hvor den er aftagende.

Hvis den kun er det ene, så er den monoton, enten voksende eller aftagende.


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. september 2015 af mathon

Opgave 3:

… da summen af koefficienterne til led med lige eksponent og koefficienterne til led med ulige eksponent er nul, er x=1
rod i
                    f{\, }'(x)=x^4-x^3-3x^2+5x-2

hvoraf
                    f{\, }'(x)=(x-1)(x^3-3x+2)

… da summen af koefficienterne til led med lige eksponent og koefficienterne til led med ulige eksponent er nul, er x=1
rod i
                    x^3-3x+2
hvoraf
                    f{\, }'(x)=(x-1)^2(x^2+x-2)

… da summen af koefficienterne til led med lige eksponent og koefficienterne til led med ulige eksponent er nul, er x=1
rod i
                    x^2+x-2

hvoraf
                    f{\, }'(x)=(x-1)^3(x+2)


Skriv et svar til: Hjælp til matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.