Matematik

Ligning for en tangent

24. september 2015 af frejajk (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg har fået en opgave der lyder:

en funktion f er givet ved: f(x)=4ln(x)-2x+8

a) bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet p(1,f(1))

Aner intet om emnet overhovedet kunne godt bruge noget hjælp, tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. september 2015 af mathon

en ligning for tangenten i (1,f(1))
er ifølge punkt-hældningsformlen:


                             y-f(1)=f{\, }'(1)(x-1)


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. september 2015 af mathon

punkt-hældningsformlen
kender du måske som
                                                y-y_o=a(x-x_o)


Skriv et svar til: Ligning for en tangent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.