Matematik

Omvendte funktioner

25. september 2015 af sørenhansen11 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan skal man løse disse?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. september 2015 af mathon

Løs dem ved at isolere x.


Svar #2
25. september 2015 af sørenhansen11 (Slettet)

Ja, men hvordan?


Brugbart svar (1)

Svar #3
25. september 2015 af mathon

a)
           y=-2x+5

           -y=2x-5

          5-y=2x

          x(y)=\frac{5-y}{2}               eller når det ikke længere er essentielt aft kende y fra  x

          f^{-1}(x)=\frac{5-x}{2}


Brugbart svar (1)

Svar #4
25. september 2015 af mette48 (Slettet)

b   f(x)=√(x-3)+1             trækker 1 fra

y-1 = √(x-3)                     kvadrerer

(y-1)2=x-3                       lægger 3 til

(y-1)2+3=x               

x=y2-2y+1+3

x=y2-2y+4

f-1(y)=y2-2y-+4


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. september 2015 af mathon

#0   
             f^{-1}(y)=y^2-2y+4\; \; \; \;\mathbf{\color{Red} y\geq1}


Skriv et svar til: Omvendte funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.