Matematik

Hjælp, hvordan løser jeg denne opgave?

27. september 2015 af haski (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle sammen, 

jeg kan ikke finde ud af og løse denne opgave (vedlagt fil).. Hvordan kommer jeg igang? 

Mvh. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2015 af mathon

                 

                  \! \! \! \! \! \! \! \! \! \frac{2^{x}(ab)^x\cdot b^{x-y}\cdot 2^y\cdot a^y\cdot 2^{x+y}\cdot b^{x+y}}{2^{2x}\cdot 2^{2y}\cdot (ab)^x\cdot b^{2x}\cdot a^y}=2^{x+y+x+y-2x-2y}\cdot b^{x-y+x+y-2x}=2^0\cdot b^0=1

(ab)^n=a^nb^n

\left ( \frac{a^n}{a^m} \right )=a^{n-m}

(a^n)^m=a^{n\cdot m}


Svar #2
27. september 2015 af haski (Slettet)

Tusind tak for din hjælp Mathon. Det var en virkelig stor hjælp! 


Svar #3
27. september 2015 af haski (Slettet)

Et lille spørgsmål til: der til sidst, hvordan kan du få b^x-y+x+y-2x til at være 0 ? er det ikke b^-2x tilbage?


Skriv et svar til: Hjælp, hvordan løser jeg denne opgave?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.