Matematik

vektorer - bestem punkt D

27. september 2015 af Ellapigen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej nogen der kan hjælpe med opgave e) i den vedhæftede fil. Forstår ikke helt hvordan den skal løses

Vedhæftet fil: vektorer.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2015 af PeterValberg

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. september 2015 af peter lind

a) OC = OA+AC


Svar #3
27. september 2015 af Ellapigen (Slettet)

Det er e) jeg har svært ved. Resten er lavet

Brugbart svar (0)

Svar #4
27. september 2015 af peter lind

Der er ikke nogen opgave e


Svar #5
27. september 2015 af Ellapigen (Slettet)

Hov, d)

Brugbart svar (0)

Svar #6
27. september 2015 af peter lind

Find vektor BC. Der findes så et tal t så BD = t*BC og DC = (1-t)CD. Indsæt det det angivne forhold og du får en ligning til bestemmelse af t


Svar #7
27. september 2015 af Ellapigen (Slettet)

Jeg er ikke helt med..

Svar #8
28. september 2015 af Ellapigen (Slettet)

Hvad er t helt præcist?

Brugbart svar (0)

Svar #9
28. september 2015 af peter lind

t angiver det fohold som BC deles i af punktet D. Du kan bestemme det ved at indsætte i formlen.

Jeg beklager der er en fejl i den sidste formel i #6 Det skal være DC = (1-t)* BC


Svar #10
28. september 2015 af Ellapigen (Slettet)

Er t ikke 5/6?

Brugbart svar (0)

Svar #11
28. september 2015 af mathon

                   \frac{\left | \overrightarrow{BD} \right |}{\left | \overrightarrow{CD} \right |}=\frac{5}{6}

                   \frac{\left | \overrightarrow{BD} \right |}{\left | \overrightarrow{CD}\right|+\left| \overrightarrow{BD} \right |}=\frac{5}{6+5}

                   \frac{\left | \overrightarrow{BD} \right |}{\left| \overrightarrow{BC} \right |}=\frac{5}{11}

                    \overrightarrow{BD} =\frac{5}{11}\cdot \overrightarrow{BC}

                     \overrightarrow{OD}- \overrightarrow{OB}=\frac{5}{11}\cdot \overrightarrow{BC}

                     \overrightarrow{OD}=\overrightarrow{OB}+\frac{5}{11}\cdot \overrightarrow{BC}


Svar #12
28. september 2015 af Ellapigen (Slettet)

Hvorfor må man plusse med 5 i nævnere?

Brugbart svar (0)

Svar #13
28. september 2015 af mathon

Generelt må man ikke addere 5 i nævnere,
men
             \frac{a}{b}=\frac{c}{d}\Leftrightarrow\frac{a}{a+b}=\frac{c}{c+d}


Svar #14
28. september 2015 af Ellapigen (Slettet)

forstår nemlig ikke punkt 2 hvorfor adderes BD i nævneren og hvorfor giver den 5?


Svar #15
28. september 2015 af Ellapigen (Slettet)

Kan ikke helt se hvilket argument der skal benyttes der? :)

Svar #16
28. september 2015 af Ellapigen (Slettet)

det matematiske argument forstår jeg nu.. Skal det forstås som
BD = 5
Og CD = 6?

Svar #17
28. september 2015 af Ellapigen (Slettet)

Kan heller ikke forstå hvorfor det går fra længden af vektoren til vektor?

Brugbart svar (0)

Svar #18
28. september 2015 af peter lind

Det er nemmere at bruge #6 med rettelsen i #9

|BD|/|CD|  = t|BC|/((1-t)|BC| = t/(t-1) = 5/6  hvoraf 6t = 5(1-t) = 5-5t <=> 11t=5  <=> t = 5/11 og dermed

BD = 5*BC/11


Svar #19
28. september 2015 af Ellapigen (Slettet)

Forstår bare slet ikke den metode..

Svar #20
28. september 2015 af Ellapigen (Slettet)

Er forvirret omkring definitionen på t?

Forrige 1 2 Næste

Der er 40 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.