Matematik

b) Hvor gammelt skal et egetræ være før den årlige produktion af agern kommer over 1000 ifølge modellen?

28. september 2015 af emma7562 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Sidder fast i en aflevering så det ville være supper lækkert hvis nogle lige vill ehjælpe!! :)
Opgaven lyder:
b) Hvor gammelt skal et egetræ være før den årlige produktion af agern kommer
over 1000 ifølge modellen?
Antallet af agern, som træet
producerer pr. år, kan derefter med god tilnærmelse beskrives ved modellen
            "f(x)=: (2200)/(1+200*e^(-0.10*(x-25)))"

Jeg ved godt man så bare skal sitte 1000 foran ligningen, man bliver ved med at få et resultat der siger 0,6364.... Så tror ikke jeg for isoleret x rigtigt? 

Nogle der kan hjælpe 


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. september 2015 af StoreNord

Når jeg smider din funktion ind i Geogebra, får jeg x= knap 80 år.

Hvad laver dèt colon i funktionen?

Mere præcist      76,16 år.                       hmm det er godt nok længe. Er funktionen:

f(x) = 2200 / (1 + 200e^(-0.1 (x - 25)))


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. september 2015 af StoreNord

f(x) = \frac{2200}{1 + 200e^{-0.1 (x - 25)} }                 Er funktionen sådan?


Svar #3
28. september 2015 af emma7562 (Slettet)

Præcis... Skal arbejde i maple 
Men hvordan skrive du den ind i geogebra? :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. september 2015 af StoreNord

Jeg smed den bare ind i input-linjen. Kopierede den direkte fra dit spørgsmål. Selvfølgelig uden de forvirrende "    ".

Desværre har jeg ikke Maple mere.   :((


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. september 2015 af StoreNord

Se vedlagte fil:      Hvor Gammelt skal et egetræ.png


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. september 2015 af StoreNord

Nu kommer den: Hvor Gammelt skal et egetræ.png


Brugbart svar (0)

Svar #7
28. september 2015 af StoreNord

Hvor Gammelt skal et egetræ.png


Svar #8
28. september 2015 af emma7562 (Slettet)

Ej Tusind tak, det hjalp lige at se hvordan du har skrevet det ind, skulle enmlig skrives ind på samme måde i maple :)!


Skriv et svar til: b) Hvor gammelt skal et egetræ være før den årlige produktion af agern kommer over 1000 ifølge modellen?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.