Matematik

Funktionen g er givet ved g(x)=a*ln(x)-ln(xianden), x>0

29. september 2015 af Monalisa1 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Bestem tallet a, således at g(e)=4

g(x)=a*ln(x)-ln(x i anden), x>0

Jeg får det til 2, men er det korrekt? jeg minusede logartimerne med hinanden og placerede 2 foran.

Så have jeg a*-2=g(x) >flytter 2 på den anden side, og får 2 =a

Nogen som kan hjælpe om det er korrekt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. september 2015 af Eksperimentalfysikeren

Hvor gjorde du af de 4?

Benyt, at ln(x2) = 2ln(x). Indsæt x=e og g(e) = 4.

Du skulle så kunne løse ligningen.

OBS "minuse" er barnesprog. Der hedder subtrahere eller trække fra.


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. september 2015 af mathon

                 g(x)=a\cdot \ln(x)-\ln(x^2)\; \; \; \; \; x>0

                 g(e)=a\cdot \ln(e)-\ln(e^2)=a\cdot 1-2\cdot 1=a-2=4

                 a=6                


Skriv et svar til: Funktionen g er givet ved g(x)=a*ln(x)-ln(xianden), x>0

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.