Matematik

Løse ligningen: (4x+5)/3=7x

29. september 2015 af tootosts (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej :)

Jeg har et par opgaver her som jeg er kørt lidt fast i. Det er ligninger med brødker og jeg kan ikke få dem til at gå op og få samme svar som facit er.. :(

Ligningen er (4x+5)
                           3     = 7x 

Og facit er  
                  17

Jeg har ingen ide om hvad jeg skal gøre..

Hjælp og forklaring findes måske derude??


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. september 2015 af mathon

                \frac{4x+5}{3}=7x       multiplicer med 3 på begge sider

                \frac{4x+5}{3}\cdot 3=7x\cdot 3

                4x+5=21x

                 5=17x

                 x=\frac{5}{17}


Skriv et svar til: Løse ligningen: (4x+5)/3=7x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.