Kemi

Nernsts ligning

30. september 2015 af lhp17 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. Jeg har prøvet at beregne Ecelle ud fra nernsts ligning, men er i tvivl om det er rigtigt.

Nernsts ligning

Ecelle = Ecelle0 - (RT/zF) * lnY

Jeg vil gerne beregn Ecelle for et Daniell-element.

Zn + Cu2+ -> Zn2+ + Cu

Ecelle0 for reaktionen er 1,1 V

Konncentration af reaktanterne er 0,1 M. Er reaktionsbrøken Y så ikke lig med 1, eller hvad?

Og hvis lnY=0, er så Ecelle = Ecelle0

På forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. oktober 2015 af Heptan

Korrekt


Skriv et svar til: Nernsts ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.