Matematik

3 ligninger med 2 ubekendte

01. oktober 2015 af anja2507 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. Har fået en matematik opgave, hvor jeg skal finde resultatet for 3 ligninger, men har kun 2 ubekendte. Jeg kender godt resultatet, men hvordan regner jeg den ud?

L1: (4*(x+6))/(5*(5+y)) = 1

L2: (4*(3+z))/(3*(y-1)) = 1

L3: (3*(3*z+5))/(4*(2*x-3)) = 1


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. oktober 2015 af Pyrros

Hvad er resultatet da så?


Svar #2
01. oktober 2015 af anja2507 (Slettet)

x = -3, 115 

y = -2, 692

z = -5, 769


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. oktober 2015 af Pyrros

Jeg har misforstået noget..


Svar #4
01. oktober 2015 af anja2507 (Slettet)

Man skal bestemme x, y og z ud fra ligningerne og ligningerne indeholder "= 1" :)

Du kan se opgaven her inde på side 50 (Opg. 45)

http://www.scribd.com/doc/34104586/Teknisk-Matematik-Af-Preben-Madsen#scribd


Brugbart svar (1)

Svar #5
01. oktober 2015 af Stats

Isoler x i L1.. Indsæt den fundne x i L3 og isoler z.. Indsæt den fundne z i L2 og isoler y.. Nu har du fundet værdien til y og dermed kan du indsætte den fundne værdi y, i L1 og udregne x... Indsæt den fundne x værdi i L3 og isoler z... Nu har de alle værdier :-)

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #6
01. oktober 2015 af anja2507 (Slettet)

Jeg kan ikke få lov til at isolere z i maple, ved du tilfældigvis, hvorfor? :) 


Brugbart svar (0)

Svar #7
01. oktober 2015 af Stats

Du kan også gøre det i hånden :-)

Ellers vent lige 15 min.. Skal lige se Adam og Noah på DR2

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #8
01. oktober 2015 af anja2507 (Slettet)

Har fundet ud af det :)

Men får y til 71/7 og i dicimaltal er det 10,143 ??? Ved resulatet skal være -2,692 ? 

(Får x til 12,929 og z til 8,4921)


Brugbart svar (1)

Svar #9
01. oktober 2015 af mette48 (Slettet)

L1: (4*(x+6))/(5*(5+y)) = 1

L2: (4*(3+z))/(3*(y-1)) = 1

L3: (3*(3*z+5))/(4*(2*x-3)) = 1

Der er 3 ligninger med 3 ubekendte

ganger med nævneren på begge sider i hver af de 3 ligninger

L1: (4*(x+6)*(5*(5+y)))/(5*(5+y)) *(5*(5+y))= 1*(5*(5+y))

L1: 20*(x+6)(5+y)=25+5y

20*(5x+xy+30+6y)=25+5y

-------------------------------------------------

L2: (4*(3+z))/(3*(y-1))*(3*(y-1) = 1*(3*(y-1)

L2 4*(3+z)=3y-3

12+4z=3y-3

-------------------------------

L3: (3*(3*z+5))*(4*(2*x-3))/(4*(2*x-3))*(4*(2*x-3)) = 1*(4*(2*x-3))

L3:  12*(3*z+5)(2*x-3)=4*(2*x-3)

3*(6xz+-9z+10x-15)=2x-3

---------------------------------

hjælper det at være sluppet af med brøkerne?


Brugbart svar (0)

Svar #10
01. oktober 2015 af Stats

Jeg får

x = 27/13
y = 19/13
z = -15/13

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #11
01. oktober 2015 af anja2507 (Slettet)

Ikke rigtigt, tror det gør mig mere forvirret :/ 

- Men ellers tak for at prøve :)


Svar #12
01. oktober 2015 af anja2507 (Slettet)

Tror bare jeg giver op.. Vi får alligevel løsningen i morgen i skolen :D 

Men tusind tak for at prøve :)


Brugbart svar (0)

Svar #13
01. oktober 2015 af Stats

r.png

Se evt. #9.

- - -

Mvh Dennis Svensson

Vedhæftet fil:r.png

Svar #14
01. oktober 2015 af anja2507 (Slettet)

Hvordan det kan være forkert forstår jeg ikke, men skriver løsningen i morgen :)


Skriv et svar til: 3 ligninger med 2 ubekendte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.