Kemi

Udregning

02. oktober 2015 af Juliakirk (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej allesammen.

En venlig sjæl som kan hjælpe med denne?

Opgave 4

Brom (Br2) er en giftig rødbrun væske med densiteten 3,12 g/mL.

Hvor meget fylder 37,8 g brom?

Hvor meget fylder 1 mol? 

Hvor meget vejer 3,5 mol brom?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. oktober 2015 af mathon

1)
     Brug
                  V=\frac{m}{\varrho }


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. oktober 2015 af mathon

2)
     Brug
                  V=\frac{M}{\varrho }


Brugbart svar (1)

Svar #3
02. oktober 2015 af mathon

3)
     Brug
                  m=(3{,}5\; mol)\cdot M


Svar #4
02. oktober 2015 af Juliakirk (Slettet)

Okay :)

Hvad er det nederste bogstav i 1 og 2 ? :/


Svar #5
02. oktober 2015 af Juliakirk (Slettet)

3: m=(3,5 mol) * 37,8 g = 132,3 g


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. oktober 2015 af mathon

1)
     Brug
                  V=\frac{m}{3{,}12\; \frac{g}{mL} }


Brugbart svar (0)

Svar #7
02. oktober 2015 af mathon

#3

3)
                  m=(3{,}5\; mol)\cdot \left (159{,}808\; \frac{g}{mol} \right )=559{,}328\; g


Svar #8
03. oktober 2015 af Juliakirk (Slettet)

Hvor får du de 159,808 g/mol fra ?? 


Brugbart svar (0)

Svar #9
03. oktober 2015 af LubDub (Slettet)

#8 Molarmassen af Br2
                                     M(Br2) = 159,808 g/mol


Brugbart svar (0)

Svar #10
03. oktober 2015 af LubDub (Slettet)

#4

        rho = ρ = densitet        [ρ] = kg/m3


Svar #11
03. oktober 2015 af Juliakirk (Slettet)

Dvs. 

1) V= 159,8 g/mol / 37,8 g = 4, 20 ??


Brugbart svar (0)

Svar #12
03. oktober 2015 af LubDub (Slettet)

1)          

                         ρ = m / V

                         V = m / ρ = (37,8 g) / (3,12 g/mL) = 12,1 mL


Svar #13
03. oktober 2015 af Juliakirk (Slettet)

Okay så

1 mol = 79.9 ?


Brugbart svar (0)

Svar #14
03. oktober 2015 af LubDub (Slettet)

det du har skrevet i #5, #11 og #13 giver ikke meget mening. Jeg tror, at du bliver nødt til at kigge i din lærebog igen for at få styr på formler og især enheder.

stikord: stofmængde, masse, molarmasse, densitet


Svar #15
03. oktober 2015 af Juliakirk (Slettet)

Enhederne er vel bare n= mol m= gram M=g/mol, densiteten gram / rumfang?

Det jeg ikke kan finde ud af er hvilke tal jeg skal bruge i diverse formler. Synes ikke jeg bare kan læse mig ud af det med teskten. f.eks. opgave 1 fik jeg til 12.11 til at starte med, men bliver så i tvivl og laver det om. De 159,8, da det først nu går op for mig at 79,9 * 2 at det selvfølgelig er derfor. Anyway så fatter jeg ikke hvordan man anvender avogadros konstant. Og det er vel den man skal bruge for at finde 1 mol. ?


Brugbart svar (0)

Svar #16
26. februar 2017 af saf90 (Slettet)

hvis man skal finde en mol er så det 79,9g / 6,02*1023 = 1327*1024
eller 159,808g/mol / 79,9g = 2000?
eller er jeg hel lost?
håber i kan hjælpe


Skriv et svar til: Udregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.