Matematik

Bestem arealet af denne punktmængde

03. oktober 2015 af 102938475 (Slettet) - Niveau: A-niveau

En funktion f er bestem ved 

f(x) = e^x - 4x 

I fjerde kvadrant afgrænser grafen f sammen med førsteaksen en punktmængde, der har et areal.

a) Bestem arealet.

Jeg har plottet grafen i maple, og har zommet ind til punktmængden. Men jeg kan ikke bestemme grænseværdien ved aflæsning af grafen og ved ikke hvordan ellers jeg skal gør det. Det er meget upræcist.

Billedet af grafen er vedhæftet som en screenshot. 

Håber i kan hjælpe mig. På forhånd. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. oktober 2015 af Stats

Grænserne findes vha. CAS

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. oktober 2015 af Stats

x1 = 0,3574
x2 = 2,1533

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #3
03. oktober 2015 af 102938475 (Slettet)

Hvordan har du fundet frem til disse to tal? 


Svar #4
03. oktober 2015 af 102938475 (Slettet)

Altså grænseværdierne. hvad gøre du for, at finde dem? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. oktober 2015 af Stats

solve(exp(x)-4*x = 0., x)

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #6
03. oktober 2015 af 102938475 (Slettet)

Når jeg gør det, får jeg det som jeg har screenshottet. 


Skriv et svar til: Bestem arealet af denne punktmængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.