Fysik

Isterning fra -18 til 0.

03. oktober 2015 af Sprogfjols (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. Nogle der måske kan hjælpe med denne opgave. 

Hvor stor en vandmængde med temperaturen 20 grader celsius skal du tilføre isterningerne fra fryseren for at smelte dem?

Ved fra opgave a og b at der skal tilføres 37kJ for at nå den pågældene temperatur. 

Tak for forhånd :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. oktober 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Q = m*c*ΔT  <=>

m = Q/(c*ΔT)

m = -37kJ / (4,2kJ/(kg*oC) * (0oC - 20oC)) = ....kg


Skriv et svar til: Isterning fra -18 til 0.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.