Matematik

Ligning til tangent

05. oktober 2015 af Caro2003 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle sammen :-)

Er der nogen der kan hjælpe mig med dette? kan simpelthen ikke regne ud hvad jeg skal :-D

Givet funktionerne f(x) = x^(2)+ 4x – 1 og g(x) = -0.5x^(2)+ 5x – 6.5

Graferne har to fælles tangenter. 
Bestem ligninger for de to fælles tangenter


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. oktober 2015 af mathon

fælles tangent betyder:                                          

                                         f{\, }'(x_o)(x-x_o)+f(x_o)=g{\, }'(x_o)(x-x_o)+g(x_o)

                                        


Svar #2
05. oktober 2015 af Caro2003 (Slettet)

Så hvad skal jeg gøre???


Skriv et svar til: Ligning til tangent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.