Matematik

Matematik C/B (simpel reducering)

05. oktober 2015 af Jørgen1994 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. I må lige bære over med mig, det er efterhånden længe siden jeg har haft matematik. 

Skal reducere dette udtryk. (2x+3)^2+6(1-2x)

Ville gøre sådan her: 2x*2x+3*3+6-12x

=4x^2+15-12x 

Problemet er at faciet siger at det er = 4x^2+15

Hvad gør jeg forkert siden jeg får -12x for meget og hvordan får jeg reduceret det yderligere, så det står uden de -12x? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. oktober 2015 af 656

(2x+3)^2+6(1-2x)

potensen ophæves

(2x+3)(2x+3)+6(1-2x)

der ganges:

4x^2+6x+6x+9+6-12x

der reduceres:

4x^2+15


Svar #2
05. oktober 2015 af Jørgen1994 (Slettet)

Tak for det hurtige svar. Kan se det mig der ikke lige har tænkt mig om inden jeg skrev herinde. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. oktober 2015 af 123434 (Slettet)

(a+b)2=a2+b2+2ab

(2x+3)2=(2x)2+32+2*2x*3=4x2+9+12x

a(b+c)=a*b+a*c

6(1-2x)=6*1+6*-2x=6-12x

4x2+9x+12x+6-12x=4x2+9x-6


Skriv et svar til: Matematik C/B (simpel reducering)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.