Fysik

Kredsløb opgave

12. oktober 2015 af Mathnerdsx (Slettet) - Niveau: A-niveau

Det er opgave 4.5 a jeg har svært ved at løse, eftersom jeg er forvirret, er der en der gider at forklare mig hvad jeg skal gøre? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. oktober 2015 af hesch (Slettet)

Det er et fuldstændigt lineært system:

Beregn I1

Beregn I2 = βI1

Beregn U2(R2)


Svar #2
12. oktober 2015 af Mathnerdsx (Slettet)

I_1 = 0,001

I_2=0,1

U2(R2)?? Er forvirret, som du nok kan se :)


Svar #3
12. oktober 2015 af Mathnerdsx (Slettet)

Men U2 til R2 må være 

100(1000ohm)?


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. oktober 2015 af hesch (Slettet)

U2(R2) betyder  U2 som funktion af R2.

U2 = I2 * R2 = I1 * 100 * R2

I1 er ikke lig med 0,001, men lig med 0,001A eller 1mA. Talværdier uden enhed giver ingen mening.


Svar #5
12. oktober 2015 af Mathnerdsx (Slettet)

Okay(jeg var lidt doven med enheder), men vil du forklare hvordan jeg laver den graf? Eller er der noget jeg kan søge på som kan hjælpe mig eller sådan noget? Og var det ikke en R,I graf?
 


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. oktober 2015 af hesch (Slettet)

#5: Som sagt er det en lineær funktion, så du plotter blot to punkter for fx R2 = 0Ω og R2 = 1kΩ.

Herefter finder du linealen frem og slår en streg.


Brugbart svar (1)

Svar #7
12. oktober 2015 af hesch (Slettet)

#6:  PS: Og nåh, ja: I2-grafen bliver blot en konstant strøm, for (strøm)kilden leverer en strøm, der er uafhængig af R2.

En strømkilde er en komponent ( fælles emitter-koblet transistor ) der i princippet har en uendelig stor indre modstand, R, og en uendelig emk, U, hvorom det gælder at U/R = i2.

Opgaven er en foreberedende øvelse til sådanne transistor kredsløb.


Svar #8
12. oktober 2015 af Mathnerdsx (Slettet)

Det må derfor betyde at I2(R2) er konstant, men den er afhængig af R1 hvis jeg ikke tager helt fejl?

I_1*100 = V/R_1 hvor R_1 er alle positive tal, og V=10 ?



 


Brugbart svar (0)

Svar #9
12. oktober 2015 af hesch (Slettet)

Ja,  I2(0Ω) = I2(1kΩ) = I2( whatever ).  ( altså i princippet ).


Svar #10
12. oktober 2015 af Mathnerdsx (Slettet)

#9

Ja,  I2(0Ω) = I2(1kΩ) = I2( whatever ).

Strømkilden skal jo blot have opfyldt sit krav om 10V, og hvis resistor R1 kan ændres, må den jo være afhængig af R1?


Svar #11
12. oktober 2015 af Mathnerdsx (Slettet)


Brugbart svar (1)

Svar #12
12. oktober 2015 af hesch (Slettet)

Ad rettet/tilføjet:  I_1*100 = V/R_1 hvor R_1 er alle positive tal, og V=10 ?

Ja, men nu er du jo henne i spørgsmål 4.5 b.


Brugbart svar (0)

Svar #13
12. oktober 2015 af hesch (Slettet)

#10

Strømkilden skal jo blot have opfyldt sit krav om 10V, og hvis resistor R1 kan ændres, må den jo være afhængig af R1?

Strømkilden stiller ikke krav om 10V. Disse 10V er ikke en forsyningsspænding, men et indgangssignal. Men når du ændrer R1, ændrer du jo I1 og dermed I2 = 100*I1.


Brugbart svar (0)

Svar #14
12. oktober 2015 af Eksperimentalfysikeren

#0

4.5a: Du har fundet et udtryk for I2. Findes der nogen omtale af R2 i dette udtryk?


Brugbart svar (0)

Svar #15
12. oktober 2015 af hesch (Slettet)

#14:  Undskyld min intervention, men der står jo ". . . as a function of R2", hvilket betyder at R2 er varierende.


Brugbart svar (0)

Svar #16
12. oktober 2015 af Eksperimentalfysikeren

Ja, men varierer  I2?


Brugbart svar (0)

Svar #17
12. oktober 2015 af hesch (Slettet)

#16:  Nej, se  #7.


Skriv et svar til: Kredsløb opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.